GOSB

Türk Öğün, Çalış, Güven!

Haberler

UNDP’DEN GOSB’A TEŞEKKÜR…

UNDP’DEN GOSB’A TEŞEKKÜR…

08.08.2023



KOBİ’lerde eski ve verimsiz elektrik motorlarının, yeni nesil yüksek verimli elektrik motorları ile değiştirilmesi ve Türkiye’de “piyasa dönüşümü” yaratma hedefi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde yola çıkılan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa geliştirilen ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen “Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi” (TEVMOT) Projesinin gerçekleştirilmesinde GOSB, pilot bölge olarak seçilmişti. 

 

Firmalarımızla birlikte hem enerji verimliliğinin artırılması hem de enerji tüketiminin azaltılması yoluyla karbon salımının azaltılması ve bu sayede çevreye katkı sağlanması amacıyla, paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz TEVMOT projesinde uzun bir yol kat ettik.

 

2017 yılından beri yürütülmekte olan TEVMOT Projesi’nin son 6 ayına girildiği süreçte, proje kapanışı öncesinde proje kapsamında yürütülen çalışmaların uluslararası bir uzman tarafından incelenmesine yönelik değerlendirme süreci başlatılmış, bu kapsamda değerlendirme uzmanı Mohammad Alatoom ve Birlesmis Milletler Kalkinma Programı (UNDP) Proje Yöneticisi Özge Renklidağ’ın GOSB’a gerçekleştirdikleri ziyarette çalışmalar yerinde incelenmiş ve alınan sonuçlar ile ilgili GOSB’a teşekkür edilmiştir.

 

Görüşmelerden sonra, saha incelemesi kapsamında projeye dahil olan Has Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. firması da ziyaret edilmiştir.


Top