GOSB

Türk Öğün, Çalış, Güven!

Haberler

GOSB’DA AFAD VE UMKE İLE BİRLİKTE ACİL DURUM EĞİTİM VE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GOSB’DA AFAD VE UMKE İLE BİRLİKTE ACİL DURUM EĞİTİM VE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27.10.2022



AFAD Başkanlığınca, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı ile kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel kuruluşlar arasında, olası afetlere karşı hazır olmak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 2022 yılının "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan edilmesi üzerine, Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) işbirliği ile GOSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda Afet Farkındalık, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) Farkındalık Eğitimleri verildi.

GOSB firmalarının İSG Uzmanları ve yetkili personellerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, katılımcılara; Kocaeli AFAD Eğitmenleri tarafından "Afet Farkındalık ve "KBRN Farkındalık Eğitimi”, GOSB İtfaiye Eğitmenleri tarafından ise "Uygulamalı Yangın Söndürme Eğitimi” verildi.  Eğitime 171 işletmeden 154 yetkili personel katılım gösterdi. 

Eğitim sonunda GOSB’da faaliyet gösteren TAYAŞ Gıda San. ve Tic. A.Ş.’de AFAD, UMKE ve GOSB Acil Durum ekiplerinin de katılımı ile geniş kapsamlı yangın, kurtarma ve tahliye tatbikatları yapılırken, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm firmaların kendi işletmelerinde de eş zamanlı olarak Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın ve tahliye tatbikatına %85 oranında katılım sağlandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18.57'de 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ÇÖK-KAPAN-TUTUN tatbikatına yönelik olarak da GOSB Katılımcıları bilgilendirilmiş olup,  gerekli tedbirlerin alınarak üretimi aksatmayacak şekilde tatbikata katılım sağlanması planlanmıştır.


Top